برنامه ویدئو کنفرانس پرطرفدار در سال ۲۰۲۰
ویدئو کنفرانس به یکی از روشهای ارتباطی اصلی ما در سال ۲۰۲۰ تبدیل شدهاست و از آن نه تنها برای ارتباطهای رسمی و کاری، بلکه برای تشکیل کلاس مجازی و ارتباط با دوستانمان نیز استفاده میکنیم. اما نرمافزارهای ویدئو کنفرانس زیادی وجود دارند و اگر قصد داشته باشیم تا تنها از یکی از آنها استفاده کنیم کدام را بهتر است تا انتخاب کنیم؟ در این مطلب با پرطرفدارترین برنامه ویدئو کنفرانس در سال ۲۰۲۰ و نقاط قوت و ضعف آنها آشنا میشویم.
نرم افزار ویدئو کنفرانس چیست
نرم افزار ویدئو کنفرانس به نرم افزاری گفته میشود که به کمک آن دو نفر یا بیشتر بتوانند از مکانهای متفاوتی و به کمک کامپیوتر و اینترنت با یکدیگر تماس برقرار کنند و در طی این تماس قادر به ارسال و دریافت فایلهای تصویری، صوتی و متنی باشند.
امروزه نرم افزارهای ویدئو کنفرانس و تجهیزات ویدئو کنفرانس برای ارتباط دادن کسب و کارها با یکدیگر برای عدم نیاز به حضور فیزیکی و سادگی ارتباط این کسب و کارها و در ارتباط ماندن کارفرمایان با کارکنان دورکار خود در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. این نرمافزارها به ما قابلیت ارتباط سادهتر و افزایش بازدهی جلسات را میدهد. اکثر نرم افزارهای ویدئو کنفرانس به شما قابلیت به اشتراک گذاری فایلهای مختلف و ارتباط گیری افراد با یکدیگر را میدهد.
نرم افزار ویدئو کنفرانس Zoom
برنامه ویدئو کنفرانس Zoom پرطرفدارترین و پراستفادهترین برنامه ویدئو کنفرانس در سال ۲۰۲۰ بودهاست. البته با پرکاربر شدن بسیار سریع این نرمافزار مشکلات بسیار نیز برای این برنامه به وجود آمد؛ مشکلاتی مانند هک شدن جلسات ویدئو کنفرانس و مسائل امنیتی مربوط به اطلاعات کاربران این نرمافزار و فروخته شدن اطلاعات کاربرانی که با سیستم عامل iOS با این نرمافزار کار میکردند به فیسبوک برای تبلیغات.
برای مطالعه بیشتر در رابطه با مشکلات امنیتی گذشته این نرمافزار میتوانید مطلب امنیت ویدئو کنفرانس زوم را مطالعه نمایید.
اما اکثر این مشکلات در طول سال ۲۰۲۰ برطرف شدهاند و برنامه ویدئو کنفرانس زوم با ارائه قابلیتهای جدیدی به رابط کاربری خود از جمله قابلیت حذف تصویر پس زمینه تماس بدون نیاز به استفاده از پرده سبز و قابلیت حذف نویز تماس به ارتقا تجربه کاربران پرداخته است.
نقاط قوت Zoom
- قابلیت حضور همزمان ۱۰۰ نفر در نسخه رایگان
- عدم نیاز به دانلود نرمافزار برای حضور در جلسات
- قابلیت تغییر تصویر بکگراند
نقاط ضعف Zoom
- نرمافزار موبایل به خوبی نسخه دسکتاپ نیست
- امنیت شک برانگیز این نرمافزار با توجه به تاریخچه
- محدودیت زمانی ۴۰ دقیقه در نسخه رایگان
نرمافزار ویدئو کنفرانس Microsoft Teams
نرم افزار Microsoft Teams یک هاب برای ارتباط با دوستان و همکاران است و به این دلیل که توسعه دهنده آن شرکت Microsoft است پلاگینها یا Add-on هایی برای نرمافزارهای Word، Excel، PowerPoint و دیگر محصولات نرمافزاری این شرکت نیز وجود دارد که برای کاربران Microsoft 365 رایگان است.
پس اگر به دنبال یک برنامه ویدئو کنفرانس هستید که بتوانید به کمک آن به انجام دیگر کارهای دفتری بپردازید نرم افزار مایکروسافت تیمز یکی از برترین انتخابهای شما خواهد بود.
نقاط قوت Microsoft Teams
- رایگان بودن آن برای کاربران Microsoft 365
- موجود بودن Add-onهای رایگان بسیار
- سحولت در استفاده
- قابلیتهای فراوان نسخه رایگان
- قابل تهیه به همراه دیگر نرمافزارهای Microsoft
نقاط ضعف Microsoft Teams
- کاربران از نحوه ارسال نوتیفیکیشن ناراضیاند
برنامه ویدئو کنفرانس Google Meet
بر خلاف دیگر برنامههای ویدئو کنفرانس، گوگل میت به صورت مستقیم در مرورگر دستگاه شما کار میکند و زمانی که از آن به همراه مجموعه نرمافزار G Suite مورد استفاده قرار بگیرد برای به اشتراک گذاری فایل و محتواها خصوصاً زمانی که در Google Docs ذخیره شده باشند قابلیتهای بسیاری دارد و کار شما را بسیار ساده میکند.
Google Meet رایگان است اما نسخه پولی آن نیز وجود دارد که محدودیت ۶۰ دقیقهای زمان مکالمه را از بین میبرد؛ همچنین با تهیه نسخه پولی آن علاوه بر عدم وجود محدودیت زمانی تماس از حجم در دسترس بیشتری برای Google Docs خود نیز بهرهمند میشوید.
نقاط قوت Google Meet
- روشهای مختلف برای حضور در یک جلسه
- قابلیتهای فراوان نسخه رایگان
- سحولت در استفاده
- کار کردن اتوماتیک با نرمافزارهای Gmail و Google Calendar
نقاط ضعف Google Meet
- عدم وجود قابلیتهای بهبود کیفیت تماس