close
دوربین PTZ چیست

دوربین PTZ به دوربینی گفته می‌شود که با باز کردن عنوان PTZ آن به Pan-Tilt-Zoom مشخص می‌شود که توانایی تغییر زاویه دید در محورهای عمودی، افقی و تغییر موقعیت تصویر به کمک زوم را دارد. دوربین PTZ به کمک نرم‌افزار اختصاصی شرکت تولید کننده دوربین یا نرم‌افزارهای همگانی مانند ویدئو کنفرانس کار می‌کنند و تنظیم می‌شوند.

حتی برخی از دوربین‌های PTZ مانند دوربین ویدئو کنفرانس Rally Plus با توجه به نرم‌افزار و ویژگی‌هایشان می‌توانند تا قابلیت‌هایی مانند تنظیم خودکار زاویه تصویر با توجه به حرکت‌های دیده شده توسط دوربین را داشته باشند که در جلسات ویدئو کنفرانس می‌‌توانند به صورت خودکار تصویر خود را متمرکز بر فردی که در حال صحبت است بکنند.

دوربین PTZ

کاربرد دوربین PTZ چیست؟

دوربین‌های PTZ عموماً در دو موقعیت مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  1. دوربین‌های مداربسته امنیتی که با تنظیم زاویه دید دوربین به صورت دستی و یا اتوماتیک قادر به پوشش محیط بیشتری هستند و به نگهبانان در حفظ امنیت موقعیت خود کمک می‌کنند.
  2. دوربین ویدئو کنفرانس که به دلیل نصب نیمه دائمی آن‌ها اگر نیازی به تغییر موقعیت دوربین برای بهتر دیده شدن در تماس تصویری داشته باشید نیازی به تغییر موقعیت نصب دوربین نداشته باشید.

دوربین PTZ چگونه کار می‌کند؟

Panning

  • با تنظیمات Pan می‌توانید تا دوربین را به سمت راست و چپ و در محور افقی در موقعیت خود بچرخانید تا تصویری از موقعیت خاصی نسبت به دوربین را دریافت کنید.
  • مقدار قابلیت Pan بستگی به دوربین PTZ دارد و این مقدار از قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه کامل تا قابلیت چرخش ۳۰ درجه به هرطرف محدود می‌شود.

Tilting

  • قابلیت Tilt به شما این امکان را می‌دهد که زاویه دید دوربین را در محور عمودی نیز تغییر دهید و ارتفاع تصویر دوربین را به کمک آن تنظیم کنید.
  • مقدار Tilt نیز به مدل و قابلیت‌های دوربین PTZ بستگی دارد اما در حداکثر مقدار ممکن محدود به ۱۸۰ درجه می‌شود.

Zoom

  • زوم اپتیکال با تغییر فاصله کانونی لنزهای درون دوربین به شما کمک می‌کنند تا تصویر خود را محدود به نقطه‌ای خاص کنید بدون اینکه افت کیفیتی در تصویر خود داشته باشید.
  • زوم دیجیتال نیز مانند زوم اپتیکال در دوربین‌های PTZ تصویر شما را محدود به ناحیه‌ای کوچکتر می‌کند با این تفاوت که با این تفاوت که به صورت نرم‌افزاری اتفاق می‌افتد و تنها تصویر ورودی دوربین را بزرگتر می‌کند، هرچقدر بیشتر زوم کنید افت بیشتری در کیفیت تصویر دوربین خواهید داشت.

    نظرات خود را ثبت کنید