آیا قابلیت تشخیص چهره وب کم از امنیت کافی برخوردار است ؟
امکانات پیشرفتهای مانند قابلیت تشخیص چهره وب کم ها در دنیای امروزی ویدئو کنفرانس بسیار کاربردی است؛ اما با رشد حوزه فناوری و پیشرفتهتر شدن تجهیزات ارتباطی و استفاده بیشتر از این دسته تجهیزات سؤالاتی در رابطه با امنیت استفاده از این تجهیزات به وجود خواهد آمد.
اتاق کنفرانس محلی امن تلقی میشود. این اتاق اتاقی است که رهبران و رئسای یک مجموعه در آن با خیال آسوده درباره آینده مجموعه، نوآوریهای آینده خود خود صحبت میکنند و اطمینان دارند که مطالب مورد بحث به فضای بیرون اتاق نفوظ نمیکند.
شرکتهای بزرگ حوزه فناوری
تا به حال اتفاق فاجعهباری در این زمینه اتفاق نیفتادهاست و تا زمانی که این اتفاق نیفتد حفرههای امنیتی این سیستم رفع نمیشوند و دلیل این عمر نیز کشف دشدن این حرفهها توسط هکرهاست. به عنوان مثال نرمافزار ارتباطی Zoom دچار مشکل جزئی در دستگاههای MacOS شده بود که به هکرها اجازه میداد تا از طریق این نرمافزار کنترل وب کم آنها را به دست بگیرند و تصویری از فضای خانه یا کار آنها در دست داشته باشند و Zoom نیز سریعاً این مشکل را برطرف کرد.
این نقصها هیچوقت به صورت کامل از بین نخواهند رفت و برخی از آنها حتی به اتفاقهای فاجعهبارتری نیز تبدیل شدهاند. به عنوان مثال Google در سال گذشته مجبور به بستن پلتفرم Google+ خود به دلیل منتشر شدن محتوای شخصی نیم میلیون کاربر توسط باگ API در سیستم شد. توییتر و فیسبوک نیز دارای نقصهای امنیتی مشابهی بودند اما نتیجه آنها دزدیده شدن اطلاعات شخصی کاربران نبود.
امنیتی از نسل آینده
تکنولوژی تشخیص چهره بزرگترین تست خود را در المپیک تابستانی سال ۲۰۲۰ توکیو در سال آینده خواهد داشت که پیشبینی حضور ۴۰ میلیون توریست را دارد. نیروهای امنیتی ژاپن با استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره توسط دوربینهای امنیتی در محل برگذاری رقابتها ورود تمامی افراد را کنترل خواهند کرد.
قابلیتهایی که این سیستم میبایست داشته باشد تا با اسکن در این ابعاد دقت خود را از دست ندهد شامل استفاده از تصاویر ثبت شده و مقایسه فاصله گونهها، عمق حرفههای دور چشم و پهنای بینی است. برای انجام این اسکن ۳ بعدی نیاز به دوربینهای اینفرارد با رزولوشن بسیار بالا است و مشابه این تکنولوژیها در برخی از وب کم های امروزی موجود است.
تشخیص چهره وب کم
در دنیای اقتصاد امروز، قابلیت تشخیص چهره قابلیت مهمی در امنیت افراد تلقی میشود. دستگاههایی مانند وب کم Logitech BRIO که یکی از بهترین وب کم های سال ۲۰۱۹ شناخته میشود نیز وجود دارند که با استفاده از نرمافزارهایی مانند قابلیت Hello در Windows 10 که به شما اجازه میدهد تا علاوه بر رمز عبور قابلیت دسترسی به کامپیوتر خود را از طریق قابلیت تشخیص چهره نیز داشته باشید یا نرمافزارهای دیگر که به شما اجازه کنترل اتاق کنفرانس را به شما میدهند. این قابلیت با وجود سنسور اینفرارد در وب کم و نرمافزار مربوطه در Windows امکان پذیر است و بدون وجود هریک از این اجزاء این سیستم کار نخواهد کرد.
با افزوده شدن این قابلیت به دوربینهای استفاده شده در اتاقهای کنفرانس که توانایی تشخیص افراد و فعالیت آنها را دارد، احتمال وجود ضعف امنیتی در سیستم را بالا میبرد. پاسخ شرکتهای ارتباطی که به کمک این دستگاهها به برقراری تماسهای ویدئو کنفرانس میپردازند به این ضعف امنیتی احتمالی، نگهداشتن این اطلاعات به صورت لوکال و در محل برگذاری جلسه است و این اطلاعات، مانند صحبت اعضای داخل جلسه به بیرون اتاق کنفرانس و سرورهای این شرکتها نفوظ نخواهد کرد.