اینترنت ۵ GHz چیست و چه تفاوتی با WiFi عادی دارد؟
اگر مودم جدیدی تهیه کرده باشید ممکن است متوجه شده باشید که در زمان اتصال به WiFi دو مورد برای اتصال وجود دارد، یکی نام خود مودم است و دیگری نام مودم + عنوان ۵ GHz؛ اینترنت ۵ GHz چیست، این دو مورد چه تفاوتی دارند و کدام یک بهتر است؟
اینترنت ۵ GHz چیست
سیگنال وایرلس که به انتقال دیتا میپردازد در واقع موجهای الکترومغناطیس هستند که در بازه محدودی از فرکانسها قرار دارند و در هوا حرکت میکنند. اینترنت ۵ GHz همان اتصال WiFi عادی است، اما به جای استفاده از فرکانس ۲٫۴ GHz از فرکانس ۵GHz استفاده میکند که قابلیتهایی را به آن اضافه میکند که در ادامه با آنها میپردازیم.
تفاوت اینترنت ۵ GHz و ۲٫۴ GHz
تفاوت اصلی اینترنت ۲٫۴ GHz و ۵ GHz در سرعت است. با فرکانس ۲٫۴ GHz حداکثر سرعت اتصال وایرلس شما ۴۵۰ Mbps خواهد بود؛ در حالی که با فرکانس ۵ GHz این سرعت به ۱۳۰۰ Mbps افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: سرعت اینترنت مناسب کارهای مختلف
البته دقت کنید که تنها عامل حداکثر سرعت ممکن فرکانس اتصال نیست و بعد از آن حداکثر سرعت ممکن اتصال وایرلس شما به استاندارد وایرلسی که روتر شما پشتیبانی میکند، ۸۰۲٫۱۱b یا ۸۰۲٫۱۱g یا ۸۰۲٫۱۱ac، نیز بستگی دارد.
تفاوت دیگر آن نویز و اختلال کمتر در اتصال ۵ GHz است. فرکانس ۲٫۴ GHz فرکانس بسیار رسومی برای دستگاههای وایرلس است و از اینترنت WiFi گرفته تا ماوس و کیبورد وایرلس و حتی دستگاههای بلوتوثی نیز از موج الکترومغناطیس با این فرکانس استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: بهترین DNS برای PS5 | بهترین DNS برای Xbox
در محیطهایی که دستگاههای وایرلس زیادی وجود داشته باشند امکان ایجاد اختلال و نویز توسط دستگاهها برای یکدیگر زیاد است، اما WiFi 5 GHz به این دلیل که از فرکانس مختلفی استفاده میکند، نه تحت تاثیر دیگر سیگنالها قرار میگیرد و نه دیگر سیگنالها را تحت تاثیر قرار میدهد.
این به معنی اتصالی پایدارتر، بدون قطعی و سرعت بالاتر اتصال است.
کدام دستگاهها امکان اتصال به WiFi 5 GHz را دارند؟
امروزه اکثر دستگاههای همراه جدید این قابلیت را دارند، اگر مدل تلفن همراه شما از ۲۰۲۰ جدیدتر باشد احتمال این پشتیبانی بسیار بالا است.
در کامپیوترهای ویندوزی نیز اگر نسخه پردازنده شما از نسل ۸ اینتل جدیدتر باشد، پشتیبانی و امکان اتصال به اینترنت ۵ GHz توسط دستگاه شما وجود خواهد داشت.