معایب ویدئو کنفرانس – ۵ باور غلط در رابطه ویدئو کنفرانس
فناوریهای ارتباطی همراه مانند ویدئو کنفرانس و تجهیزات دورکاری به بخش مهمی در کسب و کارهای امروزی تبدیل شدهاست و طبق آمار دورکاری در سال ۲۰۱۹ استفاده از این فناوریها با سرعت زیادی در حال رشد است. در این مطلب میخواهیم تا به ۵ نکته که به نظر برخی از معایب ویدئو کنفرانس محسوب میشوند بپردازیم.
معایب ویدئو کنفرانس
امروزه بسیاری از کسب و کارها با استفاده از فناوری ویدئو کنفرانس در زمینههای خدمات پس از فروش، فروش، برگذاری جلسات گردهمایی و بسیاری دیگر استفاده میکنند. استفاده از ویدئو کنفرانس مزایای زیادی برای کسب و کارها دارد که میتوانید این ویژگیها را در مطلب مزایای استفاده از ویدئو کنفرانس مطالعه کنید، اما همچنان برخی از افراد ویژگیهای زیر را به عنوان معایب ویدئو کنفرانس میشناسند :
-
کاهش ارتباط در میان همکاران
-
تفاوت در ساعتهای محلی افراد مختلف
-
خرابی سیستم ویدئو کنفرانس
-
نیاز به متخصص برای کار با دستگاه
-
هزینه بالا
کاهش ارتباط در میان همکاران
برخی از صاحبان کسب و کار بر این باورند که یکی از معایب ویدئو کنفرانس این است که برخی از ویژگیهای یک ملاقات حضوری را ندارد؛ در حالی که استفاده از ویدئو کنفرانس میتواند بهتر از ملاقات حضوری باشد.
با رشد فناوریهای این حوزه و افزایش استفاده از افراد دورکار در کسب و کارهای نوپاتر و با کمک نرمافزارهایی مانند نرمافزار اسکایپ و FaceTime اپل به زودی شاهد پیشفرض تصور شدن این گونه ارتباطات برای ارتباط میان همکاران خواهیم بود.
تفاوت در ساعت محلی افراد مختلف
برخی اوقات ممکن است برقراری جلسه ویدئو کنفرانس در گروهی در کشور دیگر به دلیل اختلاف ساعت محلی امکان پذیر نباشد. این نوع مشکلات در هر نوع از برگزاری جلسات وجود دارد و از معایب ویدئو کنفرانس محسوب نمیشود، اما با برگزاری جلسات ویدئو کنفرانس دیگر نیازی به هزینه فراوان برای سفر افراد و تشکیل یک جلسه حضوری را نخواهید داشت.
همچنین میتوانید با تنظیم جلسه در یک زمان مناسب این مشکل را تا حد خوبی برطرف کنید.
خرابی سیستم ویدئو کنفرانس
برخی از کسب و کارها یکی از معایب ویدئو کنفرانس را احتمال خرابی یا کیفیت نا مناسب تماسهای برقرار شده با آن میدانند.
این مشکل تا چندین سال پیش وجود داشت، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و قابلیتهای دستگاههای ویدئو کنفرانس امروزه سیستمهای ویدئو کنفرانسی مانند لاجیتک MeetUp موجودند که توانایی فیلمبرداری با کیفیت ۴K Ultra-HD را دارند، وبکمهایی مانند وبکم لاجیتک BRIO که دارای قابلیت تشخیص چهره برای کار با قابلیت Windows Hello هستند و بسیاری دیگر.
میتوانید برخی از بهترین تجهیزات ویدئو کنفرانس در مشاهده کنید.
نیاز به متخصص برای کار با دستگاه
ممکن است با خود فکر کنید که برای کار با یک دستگاه ویدئو کنفرانس نیاز به فردی متخصص دارد که باید در تمامی جلسات برای کنترل دستگاه حضور داشته باشند؛ اما خیر.
در گذشته این امر مشکل بزرگی و یکی از معایب اصلی ویدئو کنفرانس محسوب میشد. اما امروزه اکثر دستگاههای ویدئو کنفرانس به صورت Plug-and-Play هستند و با اتصال آنها به تلویزیون و کامپیوتر شروع به کار میکنند و با هر نرمافزاری که بر روی کامپیوتر خود برای برگذاری جلسه استفاده میکنید کار میکنند.
حتی دستگاههای ویدئو کنفرانسی مانند لاجیتک RALLY وجود دارد که میتوانند با تشخیص حرکت و صدای افراد دوربین، میزان زوم و میکروفونهای خود را به صورت خودکار تنظیم کنند.
میتوانید بررسی کامل این محصول در سایت زومیت را در اینجا مطالعه نمایید.
هزینه بالا
یکی از معایب ویدئو کنفرانس در گذشته هزینهی بالای تهیه و هزینهی نگهداری و سرویس دورهای آن بود. امروزه نیز دستگاههای ویدئو کنفرانس دستگاههای ارزان قیمتی نیستند اما نسبت به گذشته هزینه خرید بسیار کمتری دارند و به دلیل عدم نیاز به تجهیزات فراوان مانند سرور و بسیاری دیگر، هزینه نگهداری نیز ندارند.
همچنین با استفاده از سیستمهای ویدئو کنفرانس بسیاری دیگر از هزینهها مانند هزینه سفر افراد و هزینه تهیه مکان برای برقراری جلسه از بین میرود.
استفاده از ویدئو کنفرانس برای برقراری جلسات مزیتهای بسیار زیادی دارد و معایب آن اکثراً مواردی هستند که مربوط به سیستمهای ویدئو کنفرانس بسیار قدیمیتر هستند و عملاً معایب ویدئو کنفرانس تنها مواردی هستند که افرادی که تا به حال از این فناوری برای برقرار تماسهای خود استفاده نکردهاند به آنها باور دارند.